Tekninen kiipeily
Tekniikka
Köysisoolo
Taktiikka
Hakojen käyttö
Testaus
Vaikeusasteet
Reitit

Tekninen kiipeily on muutakin kuin hakojen pieksemistä jäisiin halkeamiin. Sitähän se on tietysti parhaimmillaan, mutta monelle tekno tarjoaa mahdollisuuden jatkaa ulkokautta ympäri vuoden. Clean-Aid, eli vasaraton tekno on hyvä ja halpa tapa tutustua teknisen kiipeilyn saloihin. Normaalin räkin lisäksi tarvitaan vain pari tikasta ja pari daisya. Näppärimmät virkkaavat nämä luonnollisesti itse irtoslingistä, mutta valtaosa valitsee helpon tien ja hakee tavarat kiltisti kaupasta.

Tradikiipeilystä tutuille kiiloille ja camuille löytyy teknossa uutta käyttöä, kun niitä käytetään varmistamisen lisäksi etenemiseen. Usein vaikeammat tekniset reitit ovat kuitenkin sen verran pientä halkeamaa että tradiräkin lisäksi on hyvä olla muitakin kilkuttimia. Teknoräkistä löytyy usein kiilojen ja camujen lisäksi hakoja, huukkeja, rurpeja, peckereitä, mikrokiiloja, copperheadeja… siis oikeastaan mitä tahansa mitä voidaan piestä seinään ja mikä kestää kiipeilijän painon.

Tekninen kiipeily sopii hyvin myös kynäniskoille, sillä erona kiipeilyn muihin osa-alueisiin, hauiksen koolla ei teknossa ole juurikaan merkitystä. Eteneminen kun tapahtuu kirjaimellisesti tikkaita pitkin.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.